lalic-prosvjeta

Promocija Borisa Lalića u sklopu Omladinskog kluba Prosvjete

U sklopu Omladinskog kluba SPKD Prosvjeta, u Ćorovića kući održana je promocija zbirke pripovjetki ”Jackie's on the road again” autora Borisa Lalića. Promocija knjige Jackie's on the road again je prvi projekt u sklopu novopokrenutog Omladinskog kluba mostarske Prosvjete čiji je cilj podržati inicijative mladih ljudi i kroz kreiranje platforme za razvoj umjetničkih i kulturnih aktivnosti. Projekt je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.

Nakon romana 100 %, Boris nam donosi zbirku pripovjetki pod nazivom „Jackie's on the road again“. Ova zbirka koja u sadržaju broji četiri poduže pripovjetke, naslanja se na postulate spomenutog romana koji se bavio, kako to autor voli nazvati, malograđanskim irealizmom i donekle, seksnom fantastikom. Najprije, rekao bih da se radi o jednom djelu koje je pobjeglo od bilo kakvih sterilnosti sadržaja i jezika kojim je napisano, te na neki način može služiti kao savršena hronika ili presjek društva u kojem živimo i u kojem se krećemo.” – rekao je moderator večeri, član Prosvjete Srđan Gavrilović.

Boris Lalić je rođen u Sarajevu 1988. godine. Završio je master studij komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Samostalno je objavio dvije knjige, roman “100%” (septembar 2013.) i zbirku priča “Jackie's on the road again” (april 2014.) Obje knjige su izašle za fiktivnu izdavačku kuću Djl Elektra Mačkica roto press, a ono što je karakteristično jeste da je svaka ponaosob prodana u preko pet stotina primjeraka, iako ih autor samostalno distribuiše.